טור הומאופתיה

מאת: או-מד מדיקל ● 16/12/2015 09:50 ● מה נשמע 422
סטרידור
טור הומאופתיה

אלפי הורים מכירם היטב את קולות 'הנביחה' הרמים שבוקעים מחדרו של הילד בשעת לילה מאוחרת. התופעה 'הכלבית' המכונה 'סטרידור', נגרמת לרוב כתוצאה מזיהום ויראלי והיא אינה המחלה עצמה אלא סימפטום של דלקת בדרכי הנשימה העליונות. התופעה מופיעה לעיתים קרובות בילדים מצוננים שלהם או למישהו מבני משפחתם יש רגישות במערכת הנשימה. ככל שהדלקת ברירית המרפדת את קנה הנשימה ואת מיתרי הקול גוברת, הרירית מתנפחת ומצרה את מעבר האוויר וקולו של הילד הופך צרוד והוא משתעל שיעול חזק ונבחני. סטרידור היא תופעה שמאפיינת בעיקר ילדים בגילאים 3 חודשים עד 5 שנים, אך יכולה להמשך גם בגיל מבוגר יותר, כאשר היא נוטה להופיע בין החודשים אוקטובר לאפריל. סיבוך של סטרידור יכול להוביל לברונכיטיס או אפילו לדלקת ריאות. בכוחה של ההומאופתיה לסייע בזמן התקף סטרידור עד כדי החלמה טוטאלית, אולם באם התופעה הופכת לכרונית או חוזרת על עצמה, יש לפנות להומאופת מוסמך להתאמת רמדי אישית שתחזק את הילד ותמגר את התופעה אחת ולתמיד. 


הטיפול הביתי:

במרבית המקרים ניתן לטפל בסטרידור בבית ולא לרוץ לחדר המיון באמצע הלילה. נשימת אוויר לח מקלה על השיעול ומפחיתה את עוצמתו. דבר ראשון יש להצטייד במכשיר אדים קרים ולעשות אינהלציות במי מלח. הסתגרות באמבטיה מלאה באדים יכולה אף היא להקל ואפילו להכניס את ראש הילד לפריזר כדי שינשום אוויר קר, שמכווץ מעט את דרכי הנשימה ומוריד את הבצקת. שהייה על חוף הים במהלך היום יכולה להקל אף היא.


הטיפול ההומאופתי: 

ACONITE : שיעול יבש פתאומי לאחר חשיפה לרוח קרה ויבשה. הרעה בלילה ומשכיבה על הגב.
BELLADONA : שיעול מדגדג בגרון בליווי חום. לחיים סמוקות כאבי ראש ועצבנות. כל שיעול מגרה עוד יותר להשתעל. הרעה מתנועה, אבק ופיהוקים.
PHOSPHOROS : שיעולים שמגיעים עם כל התקררות עם חשש לדלקת ריאות. השיעול יבש, כואב/שורף בחזה. לעיתים מלווה בצרידות. 
הרעה בלילה אחרי חצות, מקור, ממעבר מחום לקור.
SPONGIA : שיעול יבש, חותך, נבחני, מחניק עד כחלון עם תחושת שריפה בגרון. הרעה לפני חצות. הטבה ממשקאות חמים ומאכילה ושתייה באופן כללי.
CHLOR: כמו החומר עצמו שידוע כמרפא של דרכי הנשימה גם כתרופה הומאופתית הוא מסייע לטיפול בסטרידור. טיפול בחדר מלח: השהייה בחדר מלח סגור מאפשרת נשימת אוויר מלוח בריכוז גבוה רווי בנתרן וכלור הנפלטים מגושי המלח הטבעיים, החודרים עמוק לתוך הריאות והסמפונות, סופחים את הנוזלים מהרירית הבצקתית והופכים את הליחה דלילה כך שתוכל להיפלט ביתר קלות מדרכי הנשימה המתרחבות. טיפול בחדרי מלח מקלה על התסמינים בזמן התקף או מונעת את התעצמותו אם תופסים אותו בתחילתו אך אינה מרפאה את הנטייה החוזרת לסטרידור. 
מאכלים טובים בזמן שיעול: אספרגוס, אפונה, ברוקולי, גזר, חזרת, לימון, תאנים, תמרים, תפוזים, בטטות ותרד. חליטות תה עם הל, טימין, חותם הזהב, ג'ינג'ר. ויטמינים: ויטמין c , אבץ, אכינצאה
התכנים המוזכרים לעיל הינם חומר עיוני בלבד ואינם מספקים תחליף לחוות דעת מקצועית ולהתייעצות עם רופא.

חדשות אילת

תגובות

הוסף תגובה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש