הומאופתיה - חזרה ללימודים חלק ב' שיפור תפקודי המוח

מאת: רותם ג'קסון ● צילום: או-מד מדיקל ● 28/9/2018 08:23 ● מה נשמע 567
בטור הקודם הזכרתי את חשיבותה של התזונה והשפעתה הישירה על תפקודי המוח שלנו ועל היותה שיטה אלטרנטיבית תומכת ונפלאה לצד ההומאופתיה הקלאסית על אחת כמה אם ילדכם מאובחן כסובל מהפרעת קשב וריכוז או במידה ושמתם לב שהוא עלול לפתח קשיים רגשיים או פיסיים בגן או בבית הספר
הומאופתיה - חזרה ללימודים חלק ב' שיפור תפקודי המוח

 

חזרה ללימודים חלק ב' - שיפור תפקודי המוח


בטור הקודם הזכרתי את חשיבותה של התזונה והשפעתה הישירה על תפקודי המוח שלנו ועל היותה שיטה אלטרנטיבית תומכת ונפלאה לצד ההומאופתיה הקלאסית על אחת כמה אם ילדכם מאובחן כסובל מהפרעת קשב וריכוז או במידה ושמתם לב שהוא עלול לפתח קשיים רגשיים או פיסיים בגן או בבית הספר. הטיפול ההומאופתי הוא הזדמנות נהדרת להפטר מהקושי לפני שמקטלגים לכם את הילד כ"ילד בעייתי" או לפני שהבעיה משתרשת והופכת להרגל מגונה. בטור הקודם התמקדנו בארוחת הבוקר וחשיבותה לפני היציאה לבית הספר ואילו כעת נתמקד בארוחות הצהריים והערב וחשיבותן התזונתית לתפקוד יעיל של המוח.
ארוחת צהריים
כשהילדים חוזרים הביתה מבית הספר וצריכים להמשיך בשיעורי הבית או כשאנחנו נשארים לעבוד, צריך לחשוב על הפסקת צהריים מזינה וטעימה שלא תגרום לנו להישפך אחריה אלא להישאר ערניים ובהירי מחשבה.

  1. לצהריים כדאי ללכת על ביצת אומלט וסלט. הביצים מלאים בחומר שנקרא Choline המייצר במוח את המשדרים של הנוירונים. חוסר בחומר זה כנראה גורם לאלצהיימר. מחקרים מראים שאכילת הרבה מהחומר הזה מאט את תופעת אבדן הזיכרון בזקנותנו. הסלט גם הוא מלא בחומרים נוגדי חמצון הכוללים בטה-קרוטין וויטמין C ו-E. אלה מסוגלים לתחזק את המוח המתבגר בצורה טובה יותר ולמוסס בו את המזהמים והרעלים שמצטברים בו. 
  2. כדאי לסיים את ארוחת הצהריים ביוגורט טוב. זה ישמור על שעות צהריים ערניות. וזה משום שביוגורט יש חומר הנקרא amino acid tyrosine. החומר הזה מתכלה מהר מהמוח כשאנחנו תחת לחצים. היוגורט הוא טוב כנגד תופעות לוואי של לחצים והוא מסוגל להעלות את הערנות שלנו בשעות הצהריים המייגעות
  3. מאוחר יותר, אם אנחנו עדיין בעבודה או ביום לימודים ארוך כדאי לחשוב על איזה חטיף אנרגיה/פירות יבשים, אגוזי מלך, אגוזי ברזיל, שקדים ופירות כחולים ואדומים מיובשים כדגומת אוכמניות, גוג'י ברי'ז, צימוקים ועוד כדי לשמור על רמת הסוכר שהמוח זקוק לו.
  • הכלל הכי חשוב, הוא להימנע מ-junk food במיוחד מעוגות, בורקסים ומזון מעובד אחר(סוכר לבן, קמח לבן וכ"ו). חוץ מהכמויות הגדולות של שומן טרנס, שהוא והמזונות המעובדים האחרים בכלל לא מתעכלים בגופנו, הם מהווים מקור לבעיות רבות כמו דיסלקציה, אוטיזם ובעיות ריכוז והיפר אקטיביות רבות. 

 

ארוחת ערב


בארוחת הערב רצוי להרבות בדגים. בדגים יש אומגה 3 וזהו החומר הטוב ביותר למוח כדי שיישאר משומן היטב. לא רק שהוא טוב למוחות צעירים אלא גם למוחות מזדקנים. מחקרים הוכיחו שהוא מוריד את שכיחות האלצהיימר ואת רוח השטות שיכולה לפקוד נערים צעירים.


וויטמינים:


אומגה 3, ויטמיןA , ויטמינים מקבוצת B, וויטמיןC  - יביאו לשיפור בריכוז ובזיכרון.


צמחי מרפא: 


מליסה - לאחרונה דווחו מדענים כי לצמח יש השפעות ריפוי וחידוש על המוח האנושי וכי מנות גדולות של הצמח משפרות משמעותית את היכולת הקוגניטיבית ומרגיעות. הצמח מגביר את הפעילות של אצטילכולין (חומר כימי) החסר אצל חולי אלצהיימר. כמו כן משפיע על כושר הזיכרון השניוני - היכולת לאגור מידע ולשחזרו.
רוזמרין - לצמח השפעות מעוררות והוא משמש גם לשמירה על הזיכרון.
אפשר להוסיף לחליטת תה חם או קר!


התכנים המוזכרים לעיל הינם חומר עיוני בלבד ואינם מספקים תחליף לחוות דעת מקצועית ולהתייעצות עם רופא.


חדשות אילת - ערב ערב באילת

תגובות

הוסף תגובה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש